DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

Kvinnor är bättre än män!

Kvinnor fostras till bra människor. Kvinnor fostras till bra mammor. Kvinnor uppfostras till ansvarstagande, tålmodiga och inkännande människor. Kvinnor får möjlighet till bättre språkutveckling, socialt samspel med andra. Kvinnor fostras till att prestera, på max. Kvinnor är starka och jag tycker att alla pojkar borde uppfostrade som kvinnor blir fostrade.

 

När vi föds så kommer vi med egenskaper och personlighetsdrag, inte värderingar eller intressen beroende på det kön vi föds med. Kön är något vi socialt har konstruerat till två snäva könsroller och båda är destruktiva. Dock har den kvinnliga könsrollen mest fördelar och jag tycker att alla människor borde bli uppfostrade som kvinnor blir. Det är en sorg, en förlust, ett svek mot alla små pojkar som blir påtvingande den destruktiva mansrollen, introducerade till machokulturen. Det förstör män, det förtrycker kvinnor, det tar inte samhället vidare.

 

Har ni läst boken "ge ditt barn hundra möjligheter istället för två?" Det är en lättläst bok som berättar om hur vi bemöter barn olika beroende på vilket kön de har. Flickor och pojkar fostras olika och det medför konskevenser i vuxenlivet och i samhället. De får skeva självbilder och de förhåller sig till varandra på ett sätt som blir destruktivt. Det blir så tydligt hur vi skapar ojämnställdhet i samhället med detta snäva sätt att uppfostra barn på. Konsekvenserna blir att vi upprätthåller; våldtäktskultur, kvinnohat, sexism, våld mot kvinnor etc.

 

Män föds inte till våldtäksmän, dåliga pappor eller till förtryckare. De är något som vi fostrar dem till. De har vi alla ansvar över, främst männen själva. Fundera över varför det är flest män som begår självmord, flest män som våldtar, mördar och misshandlar. Fundera över varför det är så få män som bär klänning eller har kvinnliga attribut. Fundera över varför du som pappa blir obekväm när din son vill ha rosa nagellack och klänning.

 

Det är för att det finns en bild om att män ska vara "tuffa, starka, coola" inte "löjliga som kvinnor" men det gör att män aldrig kommer nå sin fulla potential som människa och därför inte kunna bli lika bra som kvinnor.

Dela på Facebook
Please reload