DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

Hur kroppen har förändrats efter graviditeten.

Kroppen har förändrats en hel del under graviditeten och det känns verkligen. Kroppen känns mer mjuk och flytande än innan. Kroppen kommer aldrig mer vara sig lik och det är elakt mot sig själv att hoppas på det. Kroppen har burit på ett liv och såklart gör det avtryck på kroppen. Kroppen måste få förändras, få åldras, levas. Det är den mentala biten som har förändrats mest hos mig efter graviditeten, tyvärr till det sämre.

 

Förut såg jag mig själv som en stark och stabil människa, men nu känner jag mig som en svag person. Jag vet inte om det har någonting med min förlossning att göra, som får mig att känna mig svag. Det blev ett kejsarsnitt och jag fick aldrig uppleva den kraft som många kvinnor känner vid förlossningen. Det sägs (kan vara en myt) att en mår bäst vid att föda vaginalt för att kroppen har under nio månader förberett sig både mentalt och fysiskt för en förlossning. De där hormonpåslaget som kommer kanske aldrig kom hos mig när det blev kejsarsnitt. Jag kanske bara inte har bearbetat känslan efter min förlossning. Det finns inte så mycket att göra förutom att acceptera att en har förändras och hitta ett sätta att förhålla sig till det.

 

Den absolut största killnaden som kommit smygande är att jag känner mig vuxen. Jag känner mig mer trygg i mig själv och accepterar att jag är den jag är och så får det vara. Att bli mamma, var väldigt omtumlande och jag börjar väl landa i det, hitta min roll, hitta mina svagheter och styrkor i min mammaroll. Det är som jag lär känna mig på nytt, mitt vuxna jag.

Dela på Facebook
Please reload