DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

7 bra mellanmål för att stärka ditt immunförsvar.

Nej, jag har blivit förkyld. Jag brukar bli sjuk cirka 1-2 gånger per år, oftast när sambon varit sjuk. Det känns väldigt trist att vara sjuk. Det som känns extra mycket är att lillen också är sjuk, hennes första riktiga förkylning. Hon hostar, snuvar och har lätt feber. Gråter när hon hostar kraftigt och har svårt för att sova. Det gör ont i mammahjärtat. Jag blir också mer begränsad än vanligt eftersom hon vill amma mest hela tiden. Jag har såklart ringt vårdsjukupplysningen för att säkerställa att det inte är någon fara förutom en vanlig förkylning. Vi kurerar oss genom att vila och ta det lugnt.

 

Varje gång jag är sjuk så tänker jag mig för mig själv att aldrig bli det igen. Det glömmer jag bort varje gång jag blivit frisk. Men här kommer det några bra livsmedel man kan inta för att stärka upp sitt immunförsvar och förebygga förkylning.

 

7 bra mellanmål för att stärka ditt immunförsvar.

 

1. Apelsiner

Apelsiner är fruktansvärt goda och innehåller rikt på c-vitamin och antoxidanter som stärker immunförsvaret. Klyva upp apelsinen och ta som ett snabbt mellanmål eller lyxa till det vid frukosten för att få ditt dagliga intag av c-vitamin.

 

2. Plommon

Plommon är ju känt för att få fart på magen och det är för att de innehåller mycket fibrer som tas upp bra via tarmen. Ta med dig ett gäng i en liten påse och smaska på när suget faller in på eftermiddagen. Var uppmärksam på att inte ta för många (om du inte vill få fart på magen)!

 

3. Makrill

Makrill innehåller omega-3 och andra nyttiga fetter som stärker vårt immunförsvar. Makrill inlagd med tomatsås i konserv kan du med lätthet äta direkt ur, annars kan du ha det som pålägg. Supergott!

 

4. Yoghurt

Yoghurt innehåller massor utav hälsosamma probiotika bakterier (bra bakterier) som hjälper tarmfloran. De mesta utav vårt immunförsvar sitter i tarmfloran. Yoghurt kan du göra massa smakens med, bara fantasin som sätter gränser.

 

5. Svarta vinbär

Svarta vinbär innehåller massa antocyaniner, ett utav naturens kraftigaste antioxidant tillsammans med de andra C och E-vitaminerna. Om ni inte har en svart vinbärs-buske så är det dags att plantera ett nu. Ha det i gröten, yoghurten, smoothies, tårtan, fruktsalladen, som snacks! Stärk ditt immunförsvar.

 

6. Paranötter

Paranötter är en bra källa för det livsnödsvändiga grundämnet selen, det behövs tas in via kosten eller kosttillskott. Blanda dessa nötter med andra nötter så får du ett mättande mellanmål med andra bra fetter!

 

7. Choklad

Chocklad med hög kakohalt (70%) innehåller massa antioxidanter som är bra för kroppens immnförsvar. Ta dig en bit efter varje middag!

 

Kom ihåg! att detta förebygger och stärker upp ditt immunförsvar. Har du väl blivit sjuk kommer tyvärr inget av dessa få dig att bli frisk snabbare. Håll er friska och testa gärna något utav dessa mellanmål redan nu.

 

Ha det bra!

Dela på Facebook
Please reload