DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

Recept; Chokladmuffins utan baksmör

Förra året försökte jag baka varje söndag, det höll i två söndagar och sedan blev det inget mer bak resten utav året. Jag gillar tanken på att baka (som ofta med mig, gillar tanken av saker) men anledningen till varför jag inte bakade något var för att det krävdes så mycket ingredienser. Speciellt om man vill baka både, gluten, socker och mjölkfritt. Jag har accepterat att jag inte "klarar" av att köra efter långa, krångliga recept som tar tid. Jag tappar koncentration, motivation och blir mest stressad. Enkla, goda, gluten och- mjölkfria bakverk är det som funkar för mig! Det ska gå snabbt och vara enkelt! Här kommer de chokladmuffins som jag gjorde idag.

 

Recept; Chokladmuffins utan baksmör

 

Ingridienser

1 dl raps- eller majsolja 2 ägg 2 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 5 msk kakao 1 msk vaniljsocker 1 krm bakpulver 1 krm salt

 

Gör såhär

Vispa ihop raps- eller majsoljan socker och ägg, blanda sedan ner resten utav torrvarorna. Om du vill ha glutenfritt så behöver du bara byta ut vetemjölet till glutenfritt (mjölmix). Pytsa i muffinsformar och grädda i ugnen på 180 ° i cirka 11 minuter.

 

Hoppas de smakar! De var mina bästa muffins hittills. Recepet har jag hittat här.

 

 

Dela på Facebook
Please reload