DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

Livet blir bättre och bättre

Livet blir bara bättre och bättre. Ibland är det väldigt svårt för mig att se det positiva med min tillvaro. Jag har väldigt lätt för att gå den negativa vägen istället för den positiva. Nu kommer jag inte ihåg vad denna del av hjärnan kallas rent anatomiskt men den brukar vara känd som "reptilhjärnan" - Den delen av hjärnan som bestämmer med en millesekund om det vi uppfattar är farligt eller inte. Blir vi skrämda en gång så kommer den lagra det och vi kommer att agera med rädsla/vaksamhet vid liknande situationer. Det är en överlevnadsinsikt och det som berör oss med rädsla/obehag är också det som kommer att kännas mest och ta mest plats. Därför kommer vi ihåg de mer ledsamma stunderna i livet än de positiva för att hjärnan gör den bedömningen att bra saker är ingenting att vara rädd för och därför inte heller något vi behöver lagra i minnet på samma sätt. För att koppla ihop detta med varför jag har lättare att se det negativa är för att min uppväxt har varit mer fyllt med negativa och obehagliga stunder än positiva. Det är min överlevnadsstrategi för att skydda mig själv från obehag. Bemöt pessimister med förståelse (skämt och sido)!

 

Sen jag träffade min sambo har mitt liv blivit bättre och bättre, det förändras hela tiden men alltid åt rätt håll. Vi håller på att bygga ut här hemma och vi har hållt på nu snart ett halvår. När allt är färdigt kommer det vara mitt drömhus. Lagom stort, bra förvaringsutrymmen, välorganiserat, snygg inredning och praktiskt byggt för våra behov. En stor tomt där både hund och barn kan springa fritt. Rent praktiskt har jag det hur bra som helst, jag har alla möjligheter och förutsättningar för ett fantastiskt liv. Det enda jag behöver göra är att ta itu med det som inte känns rätt inom mig.

 

Vad är det jag behöver för att må bra?

Ett arbete som jag trivs med (skrev igår om vilket arbete som skulle passa mig) Det absolut viktigaste är att ha ett välorganiserat hem med bra rutiner när det gäller min vardag. Få tid till mina instressen som är skriva, hundar och träning. Göra roliga saker med min familj. Jag vill ha ett sådant enkelt och avskalat liv som möjligt. Och hela tiden tar jag mig långsamt dit och första steget är att få ordning på min arbetssiutation.

 

Jag är glad att dessa insikter kommer till mig ibland, när det känns som mest tråkigt. Jag får kraft och energi till att vilja förändra och göra så att det känns bra. Det är en grej som jag tycker är bra med mig, att jag verkligen försöker förändra och ta mig framåt när jag känner att jag står för still.

Dela på Facebook
Please reload