DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

Jag behöver hitta mitt rätta arbete

Jag får perioder där ingenting känns rätt inom mig och jag hanterar det genom att redigera min hemsida flera timmar om dagen för att jag söker en känsla inom mig. Varje morgon vaknar jag med att ingenting känns rätt inom mig och jag hanterar det genom att städa (plocka undan) allt här hemma så det är organiserat (enligt mig) - då känns det bra inom mig och då kan jag äta frukost, gå ut med hunden och allt vad jag nu känner för att göra. Jag har försökt att strunta i att plocka undan ett antal gånger men det slutar med att jag får ångest och vet verkligen inte vad jag ska göra. Det är svårt att ha det exakt som man vill/behöver när man är flera i ett hushåll. Jag kan sakna att jag inte bodde mer ensam innan jag blev sambo. Jag känner att jag har ett stort behov att få göra saker på mitt sätt, att varje sak har sin plats, att det är städat och organiserat runt omkring mig. Ingenting funkar för mig om det inte är ordning. Det här gäller inte bara i hemmet, utan det kan vara i alla miljöer och jag har ett stort behov att ordna upp allt, placera allt i fack och katogorier.

 

Jag har levt i den tron att jag är bra på att organisera, strukturera, planera (och det är jag, till viss del) men jag skulle nog vara väldigt dåligt på det om det var mitt jobb. Jag skulle ha svårt för att arbeta snabbt, jag vill att det ska vara symetriskt istället för praktiskt, jag skulle haka upp mig på detaljer och fokusera på det som inte är viktigt. Jag vet inte vad som har hänt med mig under den senaste tiden, men det känns som att allt det jag har trott mig vara riktigt bra på (är jag ganska dålig på), ingenting känns rätt och jag känner att jag enbart har de sämsta egenskaperna när det kommer till arbete. Under de senaste dagarna har jag funderat på vad för typ av arbete jag skulle trivas med och vara bra på.

 

Vad för typ av arbete skulle passa mig?

* Deltid (50%)

* Självgående arbete

* Fasta tider och gärna morgon/förmiddagstider

* Lagom fysiskt

* Ordna/strukturera/organisera

* Inte ett stressigt arbete

* Liknande uppgifter så det mesta går på rutin.

 

IKEA är en bra arbetsplats och jag tycker om de arbetsuppgifter jag har. De är precis det jag trivs med förutom att det nu är alldeles för fysiskt tungt för mig (på grund av min onda rygg). Hur mycket jag än inte vill erkänna det så kanske lagerarbete är det som passar mig, men jag gillar inte att det är obekväma arbetstider. Jag gillar också mitt massagejobb för att det är självgående och lagom med social interaktion. Just nu kan jag inte göra så stor förändring med min arbetssituation utan får vänta med det tills lillen börjar förskolan. Då står jag inför några val som förhoppningsvis kommer att ge mer klarhet över livet när valet är gjort.

 

Känns skönt att det känns bra inom mig igen, att jag har hittat den känslan som jag sökt efter. Få se hur länge den kommer att hålla i sig, innan jag känner att jag behöver söka en annan känsla.

Dela på Facebook
Please reload