DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

Jag tar över 100 kg i de flesta styrkeövningar

Jag registrerar mina träningspass på hemsidan jogg.se bara för att snabbt kunna se hur många pass i veckan samt timmar jag har tränat. Klickade mig vidare på min dåvarande träningsblogg (bara ett inlägg) och såg att jag skrivit ner alla mina träningsmål. Det var för fyra år sedan jag skrev de målen. Kroppen var stark, jag hade mer tid för träning, hade en annan syn på träning då än vad jag har nu. Det var också på den tiden jag höll på med sprintlöpning och hade mål inom det. Jag blir både motiverad och samtidigt nedslagen. Många av de mål som jag satt upp kan jag inte längre uppnå på grund av min rygg. Synd att jag inte hann upp till 100 kg på de samtliga styrkeövningarna, kul grej bara att kunna säga "jo jag tar 100 kg i bänkpress"

 

Mina träningsmål 2014

 • 80 kg i frivändningar (klarat 80 kg, skulle nog kunna klara 100 kg om jag hade kunnat fortsatt)

 • 120 kg i knäböj (klarat 142 kg på en styrkelyftstävling)

 • 100 kg i marklyft (klarat 135 kg på en styrkelyftstävling, inte min favoritgren)

 • 80 kg i bänkpress (klarat 82 kg på en styrkelyftstävling)

 • 15 Chins (klarat 6 stycken)

 • 20 Dips (klarat 10 stycken)

 • 100 armhävningar (klarat idag 38 st, har kunnat gjort 84 st)

 • Kunna stå och gå på händer (kan både stå och gå, men inte kontrollerat och länge)

 • Göra 30 brutalmage (idag kan jag nog inte göra någon på grund av tappad muskelstyrka efter graviditet)

 • Springa under 12 sek på 100m (sprunngit på 12.47 sek)

 • Springa under 25 sek på 200m (sprungit på 25.74 sek)

 • Större väldefinerade muskler (Jadu, ytligt, mina armar har blivit väldigt definierade)

Många utav de målen som jag satt upp har jag klarat av, men många kan jag inte heller fortsätta sträva efter. Det jag skulle kunna fortsätta att sträva efter är att kunna göra chins och dips, stå på händer och arbeta för större muskelmassa. Jag har en önskan om att kunna börja springa igen, få se om kroppen klarar av det om något år. Det är kul att se tillbaka hur man tänkte förut, vad man hade för mål då. Nu är mitt enda träningsmål att bli stark och frisk i ryggen igen. Jag har som förhoppning att slutet av året kommer kunna börja med något mer specifik träningssport. Vad det blir får vi se!

Såhär ser mitt träningsprogram ut

 

Tisdagar: 30 minuters rörlighetsträning

Onsdagar: Svettigt och ansträngande Indoor Walking pass 60 min

Torsdagar: Sjukt givande och bra corepass på fitness24seven 30 min

Söndagar: Styrkepass för överkropp samt rörlighetsträning

 

Har ni satt några träningsmål för detta år?

Dela på Facebook
Please reload