DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

VÄRLDENS BÄSTA MAMMA

Det är så himla lätt innan man får egna barn att tycka och tänka till om föräldrarskap och barnuppfostran. Dömma föräldrar efter deras handlingar utan att ha en förståelse för att just deras barn inte fungerar som ens egna. Jag målade upp en bild om hur jag skulle vara som förälder och hur mitt föräldrarskap skulle se ut. Jag målade upp en idyllisk bild om hur det skulle kännas att få vara mamma till ett barn. Är det någonting som jag har lärt mig sedan jag fick min dotter (som jag även dömt andra föräldrar för) är att det inte går att göra precis som man själv tänkt sig. Det är supersvårt att hålla sig till alla principer, rutiner och pedagogiker för att det mesta bara är en kamp, om precis allting. Det är inte som en rinnande bäck utan som ett stormigt hav, där jag många gånger nästan känt mig besegrad av. Att vara mamma, att vara en tålmodig, pedagogisk, harmonisk mamma är för mig supersvårt. 

 

Trots att det är väldigt svårt att få till det vardagliga så finns det saker som jag tror på och håller stenhårt i. Jag tror på amning och det har jag kämpat på väldigt bra med. Jag tror på att aldrig låta barn gråta sig till söms eller avvisa de närhet. Jag tror på att redan vid tidig ålder lära dem det man vill att de ska kunna i vuxen ålder. (hjälpa till hemma, vara ansvarsfull, vara snäll, äta bra mat, vara fysisk aktiv) genom att låta dem vara med och prova allt det man själv gör i vardagen. Jag tror på ett genusmedvetet föräldrarskap och att bygga barns självkänsla genom att bekräfta barn utan för den sakens skull berömma deras prestation. Jag tror att man når fram till barn genom lek och att man är en närvarande förälder. 

 

De flesta föräldrar vill att sina barn ska må bra, få utvecklas och nå sina drömmar. Bli en fin medmänniska med gott självförtroende och självkänsla. Låta dem ha en fin och trygg barndom med många minnen. Det finns många vägar dit och jag tror inte att alla vägar är lika bra, och jag tror såklart att den väg jag har valt att ta, kommer vara den mest rätta. Det är när barnen är vuxna som man kommer kunna se om sitt föräldrarskap varit bra. 

 

Jag hoppas att jag någon dag får vara världens bästa mamma till min dotter. 

Dela på Facebook
Please reload