DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

BYGGER MITT DRÖMHUS

För snart ett år sedan påbörjade min sambo vårt projekt att bygga en övervåning på vårt lilla hus. Det tog oss två år från planeringsstadiet till att verkligen riva ner innertaket på huset. Jag har tur som har en erfaren sambo som vet vad han gett sig inpå och vet hur han ska lägga upp bygget. Vill ju inte hamna där som några i "arga snickaren" - vilken mardröm. Nu är vi nästan helt klara med hela övervåningen och det är bara finliret kvar, mållinjen närmar sig. Kommer verkligen trivas när precis allt är klart. Sambon bygger mitt drömhus och det är jag riktigt glad över. Till skillnad från honom är inte själva resan till målet nöjet för mig utan målet i sig. Hela den här perioden har varit påfrestande och utmanande, speciellt med ett krävande barn. Det finns så himla mycket att göra ordning här och det känns som att ha ett hus och trädgård är ett evighetsprojekt och det skrämmer mig. Vill bara ha ett organiserat, välstädat hem och sen är det BRA. 

 

Det som gör att det kommer bli mitt drömhus är att det blir lagom stort. Kommer vara precis så många rum som jag vill ha det. Det är ljuga väggar och golv. Vi kommer köpa till snygga nya möbler som passar till det nybyggda. Sambon har gjort smarta förvaringsutrymmen, kommer få en välorganiserad garderob. Jag kommer verkligen ÄLSKA mitt hus när allting är klart. Hela nedervåningen kommer att få sig en make over! Längtar tills kontorshörnan, bokhyllan och vår dotters lekrum är fixat. Jag ser framemot att byta köksluckor, köksbänk så det blir ljusare i vårt kök. Ibland har jag det svårt för att se det fina i mitt liv, uppskatta allt det min sambo gör, men det är för att det är mycket annat som påverkar mig negativt. 

 

I flera år har jag känt att jag vill köpa mig ett eget boende och bo ensam en period i mitt liv. Den känslan kanske kommer att minska i takt med att vårt hus blir klart, eller så finns känslan kvar ändå. Jag kommer att göra den förändringen som krävs för att trivas med min vardag och planerar för eventuellt ett husköp i framtiden. Just nu längtar jag tills mitt drömhus är klart. Får påminna mig själv om hur bra jag har det, speciellt med min sambo. 

Dela på Facebook
Please reload