DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

PERFEKTA HUNDÄGANDET

Jag är en sådan där person som verkligen vill ge allt på en sak och sedan inte orka med någonting annat. I arbetslivet så skulle inte folk alls klassa mig som en sådan som kan "hålla flera bollar i luften" utan jag arbetar i ett tempo där noggrannhet och detaljer får störst plats. När jag är fokuserad och gör något som jag tycker om, vill jag gärna bli expert på det. En bitter sanning som jag kommit till insikt är att jag aldrig blir bra på någonting, fast jag läser och snöar in på olika ämnen. 

 

Hundar har jag alltid tyckt om och tycker det roligaste med ett hundägande är att träna och uppfostra hunden. Från det att jag var liten har jag alltid älskat rasen; långhårig collie. Vid femton årsålder fick jag min första egna collie som jag fortfarande har kvar. Jag läste alla böcker som fanns om den rasen, jag gick valpkurs, vardagslydnadskurs, agilitykurs och tävlade till och med två gånger med min hund. Gick flera timmars promenad varje dag, aktiverade och lekte med min hund ofta. En riktig följeslagare. Bästa första hunden man någonsin kan ha! Jag är så otroligt tacksam över att min hund kom till mig, hon är så tålmodig. 

 

På grund av att jag bara klarar av att fokusera på en sak åt gången (för att jag vill ge allt) och inta den perfekta rollen som hundägare har det varit supersvårt för mig att balansera; träning, hund, jobb, samboliv och nu barn. För jag vill ge ALLT på dessa områden med. Inta rollen som perfekta flickvännen, perfekta arbetstagaren och perfekta mamman. Jag läser ofta på hur man ska vara, vad som förväntas och vad som ska göras inom alla områden. I do by the book. Oftast blir jag ett skolbok-exempel på jobbet. Nackdelen med att vara såhär är att jag inte klarar av att ge precis allt på alla områden och tyvärr blir någonting lidande. Förut var det jobbet som blev lidande för ett perfekt hundägande, nu är sambo och hundlivet lidande för ett perfekt föräldrarskap. Det har skapat en sådan stor stress för mig och den fina kontakt som jag har haft med min hund glider sakta ifrån mig. 

 

Just nu är inte min hund hemma hos mig utan är på "collo" hos min förälder. Tanken är att vi ska iväg lite titt som tätt under semestern och då kändes det skönare att låta henne vara där så slipper vi hitta hundvakt varenda gång. Det har känts skönt att vara utan hund, ingen stress. Såklart saknar jag henne och vill absolut hämta hem henne snart, men känner att jag behöver få ta en paus, komma till rätta med min vardag för att jag ska kunna ha energi till henne med. 

Taggar:

Dela på Facebook
Please reload