DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

FLERA RASISTISKA PARTIN

Världens svårigheter, människans problem och jordens hot har alltid påverkat mig väldigt hårt. Jag har sjukt svårt att uppskatta och njuta av mitt liv när jag vet att det finns så mycket här i världen som är FEL. Det är som att jag tar på mig hela ansvaret och känner mig så maktlöst för att inte kunna göra någonting. Jag har varken kunskap, erfarenhet, tid eller ekonomi för att bidra. Såklart kan alla bidra lite grann även om det inte är mycket, hellre att man gör något än inget. Men jag har som fastnat, trivs jag inte själv, mår jag inte bra själv så kan jag inte göra någonting annat förens jag fixat det. Finns nog ingen mer självupptagen, egoistisk människa som jag men när jag "fixat" mitt liv vill jag göra detta för att bidra till en bättre värld; 

 

  • Ge regelbundet blod 

  • Donera mina organ till forskningssyfte eller för att någon annan människa skulle behöva dem. 

  • Skänka 50-100 kr till fem olika organisationer t.ex. cancerfonden och WWF i månaden. 

  • Sopsortera, panta burkar och flaskor etc. 

  • Införskaffa en el-bil för att inte släppa ut alltför mycket koldioxid. 

  • Sluta äta kött för miljön skull, köpa närproducerat och så vidare. 

  • Resa med tåg eller båt istället för flyg 

  • Vara en allmänt god medmänniska

  • Rösta i kommande val och vara insatt i politik 

  • Skriva böcker som inspirerar och hjälper människor till ett hälsosammare liv. 

 

Dessa punkter kanske är självklara för många men jag sätter min ribba där. Jag tror om alla valde att göra dessa val så skulle vår jord må mycket bättre. Just nu känns det som att hela världen är i brand och det dyker upp fler och fler rasistiska partin över hela världen. Det är en av anledningarna till varför jag vill ta bort alla mina sociala medier för jag kan inte hantera det. Jag blir skrämd, jag vet inte vad som är sant eller inte. Gick in på alternativ svergies hemsida och blev ledsen över deras politik. Är det verkligen så enkelt att beskylla allt på invandringen? Ska vi verkligen behöva gå så långt för att neka någon sjukvård? Och varför måste vi skicka ut personer som väl kommit in? Jag kan ingenting om sådant här, om politik. Men jag får ont i magen av den retoriken, den människosynen, nationalismen. Vi har bara jorden till låns. 

 

Oavsett om Sverigedemokraterna (SD), Nordisk motståndsfron (NMF) eller Alternativ Sverige (AS) inte riktar sitt hat mot JUST MIG, så känner jag en enorm rädsla för den utveckling som sker i vårt samhälle. Jag vet att mitt utseende gör att människor inte ser mig som svensk. Jag är livrädd för att någon från NMF ska slå ner mig på stan, eller att jag ska få höra rasistiska glopord efter mig, bli nekad någonting för min hudfärg. Jag börjar känna att min existens är hotad, jag är rädd för att i framtiden tvingas flytta härifrån. Jag är rädd för att mitt medborgarskap ska testas. Det här är rasism och det är såhär det påverkar människor. 

 

Ingenting i världen är enkelt. Men tänk om vi började fokusera på att skapa gemenskap, lära oss att känna empati och sympati för varandra, lära oss att dela med oss, se varandra som jämlikar, förstå att vi tillsammans behöver ta hand om vår planet. Om samhället fick oss individer att känna oss delaktiga, viktiga, hitta rätt människa till rätt plats för att kunna bidra så tror jag mycket av alla hemskheter skulle avta med tiden. Vi blir alltmer individualister och glömmer bort gemenskapen. Den utveckligen tycker jag inte heller om.

 

Helst av allt, vill jag bara få leva mitt liv utan bekymmer och det önskar jag att alla fick möjlighet till. 

Taggar:

Dela på Facebook
Please reload