DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

SOMMAREN ICKE-RUTIN

 

De flesta längtar till semestern medan jag tycker den är påfrestande. Såklart tycker jag om att inte behöva arbeta men alla de rutiner som byggs upp under hela året försvinner och det känns inget bra för mig (en asperger relaterad grej), kanske. Jag tycker om när allting är på rutin och blir väldigt likgiltig och orkeslös när det inte längre finns en tydlig rutin. Får svårt för att njuta av nuet och längtar tills hela semestern är över så en kan återgå till rutinerna. Hela världen ställs upp och ned för mig och det tar superlång tid innan jag hittar en ny rutin som känns bra. 

 

Under sommaren ändrar gymmen sina gruppträningscheman för att bemöta behovet under sommaren. Det betyder att de pass som jag gått på under hela hösten och våren ändras eller plockas bort från schemat helt. Jag har haft jättesvårt att hitta andra pass eller träningsformer som funkar för mig. Jag har problem med min kropp och kan inte göra vad som helst. Jag har också bestämda dagar när jag kan träna och det gör det mycket svårt att pricka in rätt pass. Gör mig superledsen, eftersom jag mår väldigt bra av att träna. Lika med öppna förskolan som jag gått på under hela hösten och våren är stängd under sommaren och jag vet inte vad jag ska göra på dagarna med min dotter. Nu när min hund är hos mina föräldrar har jag slutat gått på promenader med. Rutinen att laga mat har också fallit i glömska för vi har haft ledigt tillsammans under en lång tid och tagit dagarna som de kommit. ALLT känns som kaos! Jag har haft ångest och bara längtat tills alla rutiner är tillbaka. Tycker verkligen inte om långa lov. Helger funkar då det är skönt att få korta lediga pauser från allt, men längre stunder känns väldigt jobbigt. 

 

Detta är den största anledningen till varför jag inte tycker om att resa. Om jag kan ha samma rutiner när jag åker iväg så kanske det skulle kännas okej att vara borta längre stunder. Korta helgsutflykter tycker jag är skönt. Men skulle ALDRIG klara av att vara borta i en månad och bara resa, om det inte är ett träningsläger med rutiner såklart. Längtar sönder tills jag får börja arbeta och ha bra rutiner igen! 

Dela på Facebook
Please reload