DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

FRIIDROTT I MITT HJÄRTA

 

För ett tag sedan var jag helt inne på att börja med kick-boxning. Jag anmälde mig till höstterminen av ren spontanitet och tänkte att det inte skulle skada att prova en termin. Tyvärr gick det inte ihop med mina arbetstider och kände mig tvungen att återkalla min anmälan för att inte riskera att bli bunden till någonting samt inte ta upp någon annans plats som kan delta vid alla träningstillfällen. Jag har funderat ett tag och känner att det kanske inte är en sådan bra idé att börja med kick-boxning då jag har väldigt ont i mina armveck (tror det är inflammationer i biceps-fästena). jag känner av smärtan när jag sparras med mina deltagare från mitt boxpass, så jag kommer inte kunna ta mot slag från någon om jag börjar med kick-boxning. Vill inte vara mer skadad än vad jag redan är. 

 

Jag tänker lägga kick-boxningen på hyllan ett tag och istället satsa på att stärka upp min kropp till att kunna springa igen. Den nya friidrottsarenan kommer att stå klar nästa sommar och jag väntar tills jag kan börja löpträna där. Det känns som att jag har en lång väg att gå för att känna mig stark i löpningen igen. Måste hitta ett program som sakta men säkert tar mig tillbaka och framförallt som stärker upp mina höfter.

 

Varenda gång jag ser en friidrottsbana känner jag mig hemma, det är min trygghet och löpning har alltid stått mig varmt om hjärtat. Jag söker mig alltid tillbaka till friidrotten när jag varit tvungen att avstå ifrån den. Det som känns mest betryggande denna gång är att jag kommer ha hela livet på mig att stärka upp mig och bli snabb. Löpning är någonting som jag vill hålla på med som ren träningsform och har inga ambitioner att bli bäst. Tävla kommer jag att vilja göra men enbart för min egen skull. Jag kommer kunna ta det hur "lugnt" som helst med träningen. Ta allt i min egen takt och lyssna på min kropp. Finns ingen stress över att jag behöver bli snabb igen så fort som möjligt, utan jag kan verkligen börja om från grunden. Längtar så mycket till detta! Det jag mest ser framemot är all löpskolning, löpstyrka, löpteknik, medicinboll-styrka, backträning, korta och långa intervaller, all rörlighetsträning, kort och gott precis allt. 

 

Planen är att när jag känner mig redo för att tävla kommer jag anlita en personlig tränare som kan lägga upp bra träningsupplägg för träning och tävling. Känner mig inte helt hundra på hur man lägger upp det bäst utan vill kunna ha någon att bolla tankarna med. Jag kommer till en början enbart tävla på mindre tävlingar och andra städer för att inte bli nedslagen över hur bättre alla är än jag. Men jag tror verkligen att börja tävla igen kommer göra gott för mitt psykiska välmående, då har jag någonting att sträva efter, träningen blir mer meningsfull. Vem vet, jag kanske kommer tävla i veteranklassen om några år. 

Taggar:

Dela på Facebook
Please reload