DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

MITT NYA ARBETE

 

Nu har jag arbetat på min nya arbetsplats i två veckor. Det har varit mycket att ta in men i det stora hela är det väldigt enkelt. Jag fick en mycket bra upplärare som varit lugn, pedagogisk och noggrann. Den stora omställningen har varit från att vara fysisk inaktiv i flera månader till att bli väldigt fysisk på kort tid. Jag går över tio-tusen steg varje dag och det är vad kroppen behöver får att bibehålla en god fysisk hälsa.

 

När jag har berättat om mitt nya arbete för bekanta så har det reagerat negativt och en del av dem har personligen haft dåliga erfarenheter av yrket. Det fick mig att känna mycket oro inför första arbetsdagen, men hittills har det funkat helt okej och alla arbetskamrater har varit väldigt omtänksamma och tillmötesgående. Synd bara att jag inte är lika socialt tillgänlig och är mer fokuserad på själva arbetsuppgiften än för arbetskamraterna. Får ångest över hur fruktansvärt dålig jag är på upprätthålla sociala relationer med arbetskollegor. De första veckorna har varit intensiva och jag har fokuserat mer på att klara av arbetet istället för att hitta nya vänner. Att vara introvert och skapa relationer till andra är inte min starkaste sida. Får hoppas på att inte någon har fått en negativ bild av mig.

 

Om jag ska vara ärlig så är det här ett väldigt bra yrke för mig. Alla har förvarnat om hur jobbigt det skulle vara att gå sin runda för första gången, om hur en del inte kommit tillbaka från sin runda vid sju på kvällen. När det har varit hög belastning på arbetet har jag kommit tillbaka en kvart efter avslutad arbetstid och tycker att det är acceptabelt. Jag har svårt att avgöra om jag har fått en lätt runda eller om jag har en fallenhet för alla moment i arbetet. I fredags kom jag tillbaka först av alla. Gör jag fel?

 

Det som gör att jag tycker om detta arbete är för att allt har en struktur och ordning. Allting behöver göras i olika steg och det behöver organiseras. Det är det första vi gör på morgonen. Därefter ansvarar man får sitt eget område och blir väldigt självständig i sin arbetsuppgift. Inte mycket social interaktion på flera timmar. När en är klar med sin runda och kommer tillbaka behöver man göra efter-arbete. Då kommer det administriva in som jag verkligen tycker om att få göra. Hela arbetsdagen är uppdelad i tre olika delmoment och varje moment kräver ordning och reda, självständighet och fysisk aktivitet. Jag trivs, men stora nackdelen är att det är utomhus och jag ser inte framemot mörket eller vintern samt att det är stressigt. Ju bättre jag blir och kommer in i det så kanske det inte känns lika jobbigt.

Dela på Facebook
Please reload