DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

UTREDNINGEN BÖRJAR

I mars sökte jag hjälp via vårdcentralen för min depression och blev tagen på allvar. Under sommaren fick jag göra en basutredning där det beslutades om att det fanns skäl att gå vidare med en djupare utredning. Idag börjar min utredning för aspergers syndrom och det ska bli spännande. Såklart nervös över att de inte kommer "hitta något fel på mig" utan att all min stress och ångest kanske beror på någonting annat. De senaste månaderna har jag analyserat mig själv i minsta detalj och har kunna förlikat mig med att jag kanske kan ha asperger. Dock kan jag inte identifiera mig med diagnosen då jag själv tycker att jag är alldels för högfungerande. Min kurator verkar tro någonting annat medan jag hellre går in med inställningen att de inte kommer sätta en diagnos på mig. Jag kommer fortsätta med att förändra min livsstil och vardag så att den passar för mig. Jag vet vad jag mår dåligt av, vad som stressar mig och vad jag behöver göra för att må bra. Jag behöver ett hem som är anpassat efter mig och mina behov. Jag behöver få till en bra balans mellan arbete, familj, hund och träning. Jag tar ett steg i taget.

 

Varje morgon vaknar jag med en känsla av att jag kommer orka med allt som har med livet att göra, men när arbetsdagen är slut så känns det som att jag inte alls kan hantera mitt liv överhuvudtaget. Jag känner mig så trött efter en hel arbetsdag att jag inte orkar gå ut med min hund, ta hand om mitt barn, laga mat eller städa mitt hem. För allting påverkar varandra jag kan oftast inte göra någonting med känsla av "ro i själen" om jag inte får vara ensam. Det känns som att jag måste avsäga mig precis allting (hund, mitt extra jobb, min träning) för att jag ska klara av att jobba, ta hand om barn och hushåll.

 

Det ska bli spännande och se vart detta landar.

Dela på Facebook
Please reload