DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

TRÄNINGSPASS #1

I tisdags avverkades mitt första träningspass för tvåtusen nitton. Det var också det första passet på väldigt länge. Jag hade en bra rutin på träningen i början av tvåtusen arton, men jag tappade all träningsrutin under sommaren för att gymmet jag tränar på ändrade sina tider för de gruppass som jag gick på. Fann aldrig tillbaka till någon rutin efter det och har inte tränat något sedan dess. Känns superkul att äntligen vara tillbaka på gymmet och ha ett tydligare mål med träningen. Jag ska börja träna och tävla i friidrott igen. Det har jag velat gjort väldigt länge men det har inte funnits rätt förutsättningar för att börja helt enkelt. Slutet av detta året kommer det att stå en ny inomhus-friidrotts-hall där jag bor och det kommer verkligen bli en nytändning för mig. Jag ser verkligen framemot detta och tänker förbereda kroppen så den klarar av snabba lopp till dess.

 

Mitt upplägg januari - juli

 

Tisdagar: Löpträning på löpband. Jag följer ett program som är bra att köra efter man varit gravid. Jag börjar verkligen lugnt och försiktigt för att vänja kroppen med belastningen. Fokuserar mycket på bra hållning, aktivering av innersta magmuskeln samt bäckenbotten. Därefter blir det rörlighet med käpp. För att återfå rörligheten i min kropp och förbereda kroppen för lite mer explosiva övningar. Efter rörligheten kör jag löpstyrka med innehållande löpskolningsövningar. Avslutar med stretch. 

 

Torsdagar: Kommer jag att köra ett magpass. Förra året gick jag på min kollegas coreintense pass och det stärke verkligen upp hela min bål rejält. Det ska bli kul att få gå på hennes pass igen, bli ännu mer stark i bålen.

 

Söndagar: Ett styrkepass som kommer innehålla uteslutande benövningar. Jag har som mål att kunna göra knäböj med skivstång slutet av året och då behöver jag både bålstyrka och rörlighet för att våga med på den övningen. Kommer även köra styrkeövningar som gynnar mitt löpsteg.

 

Såhär ser mitt upplägg ut. Målet är att köra alla planerade pass hela halvåret. Blir jag skul ska jag till gymmet ändå och köra ett rörlighetspass och en lugn promenad på löpbandet. Just för att inte tappa rutinen för att gå till gymmet.

 

Första passet

Det kändes lite ovant att ställa sig på löpbandet och köra sitt program. Dels förstod jag inte hur löpbandet fungerade och hur jag skulle ta tid på bästa sätt. Råkade stänga av löpbandet två gånger mitt under intervallerna. Hade lite svårt att avgöra hur hög hastighet jag skulle ha på gång tempot samt joggtempot. Tänker att det kommer ge sig när man kör ett tag. Försökte fokusera på bra teknik och spänd mage. Känner mig otroligt stolt över att jag lyckades spänna innersta magmuskeln och bäckenbotten samtidigt som jag sprang. Efter löppasset var det dags för löpstyrka. Det känns kul att jag har tekniken kvar och explosiviteten. Dock orkade jag bara ett varv och tänkt tre varv. Ville verkligen inte köra för hårt. Det är ett stort misstag när man ska sätta igång att träna. Stretchen gick bra och känner mig redan mer rörligh och mjuk i kroppen. Längtar redan till nästa pass!

Dela på Facebook
Please reload