DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

VECKANS TRÄNING (V27)

 

Forskning visar att löpning (eller annan typ av konditionsträning) är bra för kroppen när vi är stressade. När vi uppnår en viss ansträngning av konditionen frigörs dopamin och endorfiner som sänker och naturaliserar kroppens stresshormoner (adrenalin, noradrenalin och kortisol) - som gör att vi känner oss harmoniska och lugna efter ett löppass. Det krävs inte en hög ansträngning för kroppen för att uppnå denna effekt, endast lätt till måttlig ansträngning i trettio minuter.


Om man däremot utsätter kroppen för väldigt hård träning under lång tid (mina pass är krävande och explosiva som sätter stora krav på kroppen) så utsätter man även kroppen för stress. Jag har under en längre tid känt mig stressad och trött efter varenda arbetsdag som gjort att löppassen tröttat ut mig fysiskt. Istället för att göra kroppen balanserad så har den brutits ner. Återhämtning är precis lika viktigt som att träna kroppen.

Jag har tagit beslutet att ta en paus från träningen för att den varken ger mig glädje eller resultat. Det är för mycket påfrestningar från annat håll som  tar all min energi - däremot kanske jag kommer boka upp mig på något gruppass bara för att få träna någonting annat. Kanske ett boxpass, Indoor Walking pass. Ibland behöver man släppa kraven och göra träningen kravlös. Jag har ändå tränat tre gånger i veckan i sju månader utan uppehåll.

Får ta nya tag när utbildningen börjar och jag får in bra rutiner igen. Det är sådana här saker som gör att jag aldrig kommer kunna vinna stora tävlingar eller bli bra på något. Jag tappar energi och motivation. När det är flera saker som behöver min uppmärksamhet så äter det upp mig. Kanske har jag dålig karaktär, kanske är jag svag mentalt - men jag är väl en av dem som inte kommer lyckas. Alla lyckas inte nå toppen. Hur mycket än jag vill så tar det stopp.

Dela på Facebook
Please reload