DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

VECKANS TRÄNING (V30)

 

Det är tre veckor sedan jag tränade något pass överhuvudtaget. Har märkt att mitt mående har varit mycket sämre med ett sådant här långt uppehåll med träningen. Det ska bli skönt att komma tillbaka till löpningen och få en rutin i vardagen igen. Nästa vecka börjar jag arbeta igen och då är det också hög tid att lägga om träningsprogram. I September ska jag och min kille springa ett 5 kilometer lopp och vi behöver träna inför det. Jag har fem veckor på mig att bli bättre på den distansen. Känns både kul, nervöst och jobbigt!

I onsdags gick jag på ett kettlebell pass på Friskis&Svettis. Första gången jag tränar med kettlebell. Inte svårt att utföra och övningarna är sig lik de flesta med skivstång. Däremot är jag en riktigt mes, med ett stort M. Vi skulle göra press med kettlebell och klotet skavde på överarmen rejält. Hade svårt att göra övningen korrekt för att det gjorde så ont Jag har också världens svagaste handleder så jag orkade inte hålla klotet som jag borde. Kände direkt att kettlebell inte är någonting för mig (inte den övningen i alla fall). Jag tycker inte om när träning för fysiskt ont (inte av utmattning) med av olika redskap eller annorlunda övning. Jag tycker inte om att plåga mig själv när det kommer till träning. Det får vara fysiskt tungt och svettigt, men inget blod eller tårar. Jag är inte den typiska fitnessprofilen direkt. Som en tränare en gång sade till mig "Maj, du är som en kattunge som lapar grädde" 

 

Kommande träningsprogram/Schema kommer att se ut såhär: 

Tisdagar: Löpning, längre intervaller + kompletterande styrka

Torsdagar: Löpning, högintensiva intervaller + kompletterande styrka

Lördagar: Löpning, distanslöpning + kompletterande styrka 

Söndagar: Styrka skivstång. 

 

Dela på Facebook
Please reload