DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

MINSKA PÅ STRESSEN

 

Jag har lite svårt att greppa över att jag blir så stressfylld och nedstämd över att jag gör någonting så vanligt som att arbeta heltid. Stress har negativ påverkan på vår hälsa och det ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det sänker immunförsvaret och koncentrationsförmågan blir sämre samt minnet, tillslut blir kroppen utbränd. Vid stress orkar inte kroppen tillgodogöra sig varken träning eller bra kost (för vi har tendenser till att äta mindre bra mat när vi är stressade och träna alldeles för hårt), det finns inget positivt med stress och den bör man verkligen ta på allvar. Stress kan uttrycka sig på olika sätt och mina symptom för stress är: irritation, ilska, känsloätande, trötthet och nedstämdhet.

 

Under kommande studieår kommer jag försöka minska på min stress. Jag kommer enbart fokusera på studier och inte ha något extra arbete under tiden. Hitta en bra balans mellan kost och träning. Jag kommer få vara ensam hemma mycket och det kommer ge mig energi. Har redan känt mig lugnare sen jag slutade på postnord. Jag ser framemot de nya rutinerna som jag själv kan bestämma över. Få mer tid till min hund och gå mot ett yrke som jag tror kommer att passa mig.

  • 6 tips att minska på stress

  • Träna lugna pass på gymmet och gå flera lugna promenader i veckan

  • Hitta mat som du gillar och gör de mer hälsosamma samt ät regelbundet

  • Minska på arbete (om det går)

  • Planera din vardag så du får en överblick på livet

  • Fördela ansvaret hemma med din familj (hushåll, barn och hund)

  • Gör något som ger dig energi och glädje

 

Dela på Facebook
Please reload