DE MEST LÄSVÄRDA INLÄGGEN

LÄSER DU MIN BLOGG?

29/07/2018

1/7
Please reload

SENASTE INLÄGGEN
Please reload

BLOGGENS ARKIV
Please reload

VART SKA ARMARNA VARA?

När ni är ute på promenad - vart har ni era armar? Jag tycker det är obekvämt att låta armarna bara pendla med vid sidan om kroppen. Oftast är mina händer i fickorna, armarna i kors eller att jag håller i något (barnvagn, väska, tröja etc.) Det känns extremt utelämnande att bara låta armarna va. För låter det säkerligen märkligt men så kan en människokropp också fungera om man har en överdriven känslighet i hur kropp och kläder känns och sitter.

Det fanns en kvinna vid mitt barndomshem som alltid gick med en varm vinterjacka året om oberoende på väder. Som liten tyckte man att det var lite lustigt och många runtomkring mig talade hånfullt om henne. Jag har sedan barnsben alltid haft empati för människor som agerat annorlunda och haft en förståelse till varför. Den här kvinnan hade väl sina anledningar till varför hon bar en vinterjacka året om. Kanske för att hon frös, kanske för att hon kände en trygghet med detta plagg eller bara ogillade känslan av lätta kläder. Varför jag tar upp detta är för att jag är lika dan. Jag är den kvinnan som alltid går med långärmat, långbyxor året om oberoende på väder. I flera år har jag tränat med underställströja trots de varmaste sommardagarna. Jag är lättfrusen och svettas hellre. Jag tycker inte om känslan när vinden stryker sig över mina armar eller ben. Jag känner mig utelämnad och obekväm med kortärmade/tunna kläder. Nu har jag väl kunnat börja ha tunnare kläder på somrarna men det är fortfarande heltäckande. Efter min förlossning blev känslan till min kropp ännu mer känslig och vill inte ha något som sitter för hårt kring magen, gärna något löst och bekvämt.

Förhoppningsvis finns det fler som känner som jag när det kommer till hur man vill ha sina armar vid promenader eller hur kläder sitter och känns.

Dela på Facebook
Please reload